3. MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAV DUYURUSU
Cuma Kasım 24th, 2017

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ SINAV DUYURUSU

Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan mesleklerde MYK Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler 01.01.2017 tarihi itibarıyla çalıştırılmayacaktır.

İstisna olarak Mesleki Yeterlilik Kanuna göre ustalık belgesi olanlar ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki ve Teknik Eğitim okullarından ve üniversitelerin mesleki ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinde mezun olup diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm ve dallarda çalıştıranlar için belge zorunluluğu aranmayacaktır.

Belge Zorunluluğunu yerine getirmeyenler hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerince yapılan denetimler sonucunda çalışan her bir çalışan için 500,00 ₺ idari para cezası verilir.

Üyelerimizin mağduriyetini önlemek amacıyla Odamız ve TOBB’un kuruluşu MEYBEM firması arasında protokol imzalanmıştır.

Protokol kapsamında 1-2 Aralık 2017 tarihlerinde

-Betonarme Demircisi

– Panel Kalıpçı

– Duvarcı

– Sıvacı

sınavları gerçekleştirilecektir.sınavı yapılacaktır.

Sınav ile ilgili talep 27.11.2017 Pazartesi günü mesai bitimine kadar aşağıda belirtilen evraklar ile Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasına yapılacaktır.

SIVACI ULUSAL YETERLİLİKLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

DUVARCI ULUSAL YETERLİLİKLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

BETONARME DEMİRCİSİ ULUSAL YETERLİLİKLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odasına yapılacak başvurularda aşağıdaki evraklar teslim edilecektir.

1.Başvuru yapan kişinin Nüfus Cüzdan Fotokopisi

1. Başvuru yapan kişinin 2 Adet Fotoğrafı (son 6 ay içerisinde çekilmiş ön profil fotoğrafı)
  2. Sınav Ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu

PARANIN YATIRILACAĞI HESAP

MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş

İŞBANKASI AKAY ŞUBESİ

IBAN: TR57 0006 4000 0014 2011 1580 36

(Banka dekontunda kesinlikle bulunması gereken ibareler)

Sınava Başvuran kişinin Adı Soyadı – TC Kimlik No – Başvuru yapılan İl – Sınav Adı

Örnek :

Ali Yılmaz – TC kimlik no: 12345678910 – Karabük – Ahşap Kalıpçı

1. Meybem Bilgilendirme başvuru formu doldurularak çıktısı alınacak ve sınava girecek kişi tarafından imzalanacaktır.
  2. Varsa öğrenim durumunu gösteren belge:

SINAV BAŞVURU FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.