2. Tarihçe

SAFRANBOLU TİCARET ve SANAYİ ODASININ DÜNÜ BUGÜNÜ

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası 15 Şubat 1322 (1906) tarihinde kurulmuştur. İlk oda kurulu Başkan Kilecizade Rıfat Bey, 2. Başkan Cebecizade Hafız Efendi Birinci yardımcı: Hacıbakizade Şükrü Efendi İkinci yardımcı Akıllızade Hakkı Efendi, üyeler: Değirmencizade Mehmet Fuat Efendi, Dedezade Rıfat Efendi, Celilzade İsmail Efendi, Kuburzade Hacı Kamil Efendi, Asmazzade Mehmet Hilmi Efendi tarafından oluşmuştur.

Ticaret ve Sanayi Odası 1967 tarihine kadar çeşitli sürelerde faaliyetlerini durdurmuş ise de 10.03.1967 tarihinde seçimler yapılarak hiç ara vermeden faaliyetini bugüne kadar sürdürmüştür.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın ilk hizmet binası Çarşı Köprülü Mehmet Paşa Camii bahçesindeki Muvakkithanesidir. Uzun süre burada hizmet eden oda sonra Kıranköy mevkiine çıkarak Gökmen binasına ve Anadolu İş Hanına da uzun süre kiracı olarak hizmet vermeye çalışmıştır.

Üyelerimizin, Safranbolu Belediyesi ve iş adamlarımızın maddi ve manevi katkılarıyla bugün hizmet verdiğimiz Oda hizmet binası kendi öz malı olmuştur. Desteğini aldığımız tüm üyelerimize açılışta bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz.